Testmanager Functioneel Beheer

Solliciteer nu

Testmanager Functioneel Beheer

Jij hebt ervaring met testmethodieken en kunt onze gemeente helpen door testtrajecten naar een hoger niveau te tillen.

Wat ga je doen?

Je wordt verantwoordelijk voor het begroten, plannen, inrichten, aansturen en tot het gewenste resultaat leiden van complexe testtrajecten. In overleg met de opdrachtgever formuleer je de testopdracht. Je voert product risicoanalyses uit, definieert teststrategieën en stelt testplannen op. Ook het optimaal inrichten van testprocessen en het samenstellen en aansturen van testteams behoort tot je taken. Je onderhoudt contacten met alle relevante belanghebbenden en rapporteert aan de opdrachtgever over tijd, geld en kwaliteit. Je bent in staat om de testers in je team inhoudelijk te ondersteunen en te coachen en je steekt ook graag zelf de handen uit de mouwen.

Wie ben jij?

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Verder kun je je werk als Testmanager Functioneel Beheer goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Minimaal een HBO werk- en denkniveau, liefst ICT gerelateerd
➡️ Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met testmethodieken (TMAP)
➡️ Kennis van testtools en test automatisering
➡️ Ervaring met ketentesten
➡️ Relevante werkervaring bij de overheid 

Ons aanbod

✅ Veel ruimte in je functie
✅ Échte invloed op maatschappelijk niveau
✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie
✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken
✅ Een warme informele werksfeer 


Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.
  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 10.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
  • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.
  • Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op Aan de slag voor Rijswijk, ook onze collega’s vertellen je er graag over.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Informatie. Functioneel Beheer is 1 van de 4 teams die onder de afdeling Informatie valt en is de afgelopen jaren aardig gegroeid qua bezetting en professionaliteit. Ze zijn verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en de continuïteit van de belangrijkste applicaties binnen de gemeente Rijswijk. Binnen het team Functioneel Beheer heerst een informele en prettige werksfeer en iedereen is bereid om elkaar te helpen. Je krijgt ook de ruimte om zelfstandig te werken.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer SB2352. De sluitingsdatum is in principe 6 oktober 2023, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Bert van Lith, telefoonnummer 14 070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.