Senior Jurist Gemeentelijke Belastingen

Solliciteer nu

Senior Jurist Gemeentelijke Belastingen

Ben jij een fiscaal specialist die op zoek is naar uitdagende vraagstukken? Dan hebben wij werk voor jou!

Wat ga je doen?

Jij wordt het aanspreekpunt voor de juridisch medewerkers die belast zijn met bezwaarschriftbehandeling. In deze functie behandel je bezwaarschriften, ingebrekestellingen, dwangsomverzoeken en (hoger) beroepszaken met betrekking tot gemeentelijke belastingen. Het betreft met name Waardering Onroerende Zaken (WOZ), afvalstoffen- en rioolheffing en de leges. Daarnaast ben je sparringpartner voor de andere Senior Jurist Gemeentelijke Belastingen, die de coördinatie op zich neemt. De werkzaamheden voer je zelfstandig uit. Waar nodig met inhoudelijke ondersteuning van andere teams. Waaronder team WOZ, team Belastingen en team Financiën.

Daarnaast signaleer je nieuwe ontwikkelingen in wetgeving, jurisprudentie en uitvoeringspraktijk. En deel je kennis hierover proactief. Ook adviseer je het bestuur en de organisatie (on)gevraagd over de gemeentelijke fiscale praktijk. Dat doe je met werkbare oplossingen en bruikbare adviezen in heldere en klare taal. Het betreft onder meer de jaarlijkse belastingverordeningen en beleidsregels. Je draagt bij aan een efficiënte en effectieve uitvoering van de werkzaamheden binnen het team Juridische Zaken én processen met bovengenoemde teams. Hierbij signaleer je knelpunten en risico’s en doe je voorstellen tot verbetering van processen. 

Wie ben jij?

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Het werk van de Senior Jurist Gemeentelijke Belastingen kun je goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Minimaal een afgeronde wo-bacheloropleiding Nederlands recht/ Fiscaal recht;

➡️ Meerdere jaren aantoonbare werkervaring als jurist gemeentelijke belastingen in de publieke sector;

➡️ Ruime ervaring met het voeren van met bezwaar- en ook (hoger) beroepsprocedures

➡️ Aantoonbare goede kennis van de regelgeving op het gebied van lokale belastingen en heffingen en het formele (proces)recht

Ons aanbod

✅ Veel ruimte in je functie

✅ Échte invloed op maatschappelijk niveau

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅ Een aantrekkelijke informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

• Een uitdagende functie voor 36 uur per week.

• Bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 11.

• Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

• De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

• Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

• Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Juridische Zaken, cluster Gemeentelijke belastingen. Dat cluster bestaat uit 2 Senior Juristen en Juridisch Medewerkers. JZ bestaat uit 25 personen en behandelt gemeente brede onderwerpen op het gebied van recht (advisering en bezwaar- & beroepschriften), inkoop, privacy en klachtencoördinatie.

JZ heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang, het bestuur en de organisatie. Het kenmerkt zich door een open en professionele cultuur. Er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Er zijn verschillende soorten werkoverleggen (teambreed, juridisch overleg en cluster overleggen).

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer SB2349

De sluitingsdatum is in principe 14 oktober 2023, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactie termijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactie termijn nog langer door. 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Pieter Vink, telefoonnummer 14 070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.