Senior Inspecteur Bouw & Woningtoezicht

Solliciteer nu

Senior Inspecteur Bouw & Woningtoezicht

"Jij handhaaft in jouw eigen wijk en inspecteert binnen de panden of situaties volgens de wetgeving verlopen."

Wat ga je doen?

Als Senior Inspecteur Bouw en Woningtoezicht ben jij verantwoordelijk voor een van de wijken van Rijswijk. Samen met jouw collega’s houd jij toezicht op de naleving van omgevingsvergunningen (in het bijzonder voor de activiteiten bouwen en slopen) en het uitvoeren van werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan. Dit houdt in dat jij naast een toezichthoudende rol ook bij huisbezoeken en handhavingstrajecten aanwezig zal zijn. Denk hierbij aan situaties zoals woonfraude, onderverhuur, splitsen van woningen zonder vergunning en verbouwingen zonder vergunning. Deze situaties hebben betrekking op bestaande bouw, nieuwbouw en leegstaande gebouwen.  Indien de situatie niet aan de regelgeving voldoet, stel jij een proces verbaal en een rapportage op en zet je indien nodig een bestuursdwang in gang. Daarnaast informeer  en geef je voorlichting aan inwoners en bedrijven op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht en de correcte naleving van de verstrekte vergunningen. In de rol van Senior Inspecteur Bouw & Woningtoezicht is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en stevig in je schoenen staat. Je voert immers ook gesprekken met bijvoorbeeld wethouders en de burgermeester. 

Binnen deze functie krijg je te maken met piketdiensten, voor deze (werk)uren ontvang je uiteraard een vergoeding. Incidenteel is het nodig om ook in de avonden/weekenden werkzaamheden te verrichten.

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Senior Inspecteur Bouw & Woningtoezicht goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️          Minimaal HBO werk- en denkniveau;

➡️          Jij bent in het bezit van een diploma ABW-1;

➡️          Tenminste 3 jaar relevante werkervaring (kennis van relevante wetgeving is pre);

➡️          Jij bent in het bezit van een rijbewijs B.

Ons aanbod

✅       Veel ruimte in je functie

✅       Échte invloed op maatschappelijk niveau

✅       Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅       Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅       Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,00  (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 10.

  • Een arbeidsmarkttoeslag kan onderdeel zijn van het arbeidsvoorwaardengesprek. 

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

  • Een iPhone en een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 36 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken binnen het domein Maatschappelijke Ontwikkeling in het team Veiligheid, Inspectie & Handhaving: Het team van 35 collega’s is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar ook toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte en soms (bijzondere situaties) achter de voordeur. We zijn een relatief kleine organisatie, daardoor zijn de lijnen kort. Ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord. We geven je daarbij al ons vertrouwen. In combinatie met de veelzijdige, soms ook complexe, (juridische) vraagstukken en de persoonlijke en prettige sfeer in het team, levert dat jou een interessante en uitdagende functie op. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang, het bestuur en de organisatie. Het kenmerkt zich door een open en professionele cultuur. Er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. De directe collega’s waar jij mee te maken krijgt bestaat uit 2 Senior Inspecteurs Bouw & Woningtoezicht en 1 Inspecteur Bouw & Woningtoezicht.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen bijna 60.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenvoorRijswijk.nl.

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil jij aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ2405. De sluitingsdatum is in principe 29 april 2024, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door.

Meer informatie

Voor informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Anice Hagui en voor meer inhoudelijke vragen kun je bellen naar de heer Robert Pilk of Oussama El Mhamdi via telefoonnummer 14 070

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.