Senior Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht

Solliciteer nu

Senior Inspecteur Bouw en Woningtoezicht

Kunnen wij met een gerust hart de Rijswijkse Bouw en Woningvraagstukken en uitdagingen aan jou overlaten? Durf je hier ja op te antwoorden, dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat ga je doen?

Jij en je collega’s houden toezicht op de naleving van verleende omgevingsvergunningen en op bestaande gebouwen. Daarbij toets je of aan de bestaande geldige wet- en regelgeving wordt voldaan. Je informeert en geeft voorlichting aan inwoners en bedrijven op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht en de correcte naleving van de verstrekte vergunningen. Je spoort overtredingen op en maakt zo nodig proces verbaal op, stelt rapporten van bevindingen op en zet zo nodig bestuursdwang/dwangsom in gang. Je doet dat door initiatief te tonen, meldingen af te handelen en daarin prioriteiten te stellen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het handhaafbeleid en de handhaafverordeningen en opgaven-overstijgende vraagstukken en vertaal je managementbesluiten naar acties binnen jouw werkveld. 

Wie ben jij?

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Verder kun je je werk als Senior Inspecteur bijzondere wetten (Bouw en Woningtoezicht) goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Hbo werk- en denkniveau;
➡️ In het bezit van een diploma ABW-1 of bereid deze te behalen;
➡️ Tenminste 3 jaar relevante werkervaring (kennis van relevante wetgeving is een pré);
➡️ Bereid zijn om 's avonds en in weekenden te werken (piketdienst);
➡️ In het bezit van rijbewijs B.

Ons aanbod

✅ Veel ruimte in je functie
✅ échte invloed op maatschappelijk niveau
✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie
✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken
✅ Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 10).

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

  • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 5 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken binnen het domein Maatschappelijke Ontwikkeling in het team Veiligheid, Inspectie & Handhaving: Het team van 35 collega’s is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar ook toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte en achter de voordeur. We zijn een relatief kleine organisatie, daardoor zijn de lijnen kort. Ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord. We geven je daarbij al ons vertrouwen. In combinatie met de veelzijdige, soms ook complexe, (juridische) vraagstukken en de persoonlijke en prettige sfeer in het team, levert dat jou een interessante en uitdagende functie op. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang, het bestuur en de organisatie. Het kenmerkt zich door een open en professionele cultuur. Er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. 

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 57.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: 'De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk'.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega's. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega's. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 30 juni 2024 via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een filmpje uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ2347.

Meer informatie

Voor informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Anice Hagui en voor meer inhoudelijke vragen kun je bellen naar de heer Robert Pilk of Oussama El Mhamdi via telefoonnummer 14 070

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.