Secretaris commissie Omgevingskwaliteit

Solliciteer nu

Secretaris commissie Omgevingskwaliteit

Jij draagt vanuit de Omgevingswetgedachte "Ja, mits" bij aan de ruimtelijke kwaliteit van Rijswijk op het gebied van welstand en monumentenzorg.

Wat ga je doen?

Als Secretaris van de commissie Omgevingskwaliteit stel je de agenda op, bereid je de vergadering voor door aanvragen op voorhand aan de redelijke eisen van welstand te toetsen en/of te bepalen op welke wijze een beoogd plan de monumentele waarden van een monument raakt en stelt een verslag van de vergadering van de commissie op. Daarnaast draag je zorg voor de publicatie van de agenda. Je stelt samen met de voorzitter een jaarverslag op en bent verantwoordelijk voor het actualiseren van het beleid. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de casemanagers en haakt aan bij interne overleggen. Wat het bewaken van de ruimtelijke kwaliteit betreft heb je een spilfunctie.

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Secretaris commissie Omgevingskwaliteit goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️          Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding;

➡️          Je hebt ervaring met het opstellen van beleid of bent bereid om je op dit vlak te ontwikkelen;

➡️          Je bent digitaal vaardig;

➡️          Je kunt bouwtekeningen lezen en vertalen naar beleid;

➡️       Aantoonbare affiniteit met welstand en monumenten is een pre.

Ons aanbod

✅       Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅       Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅       Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 24 uur per week.

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.257,00  (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 10.

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

  • Een iPhone en een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 5 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Vergunningen, Archeologie en Monumentenzorg, Het team bestaat uit drie onderdelen vergunningen Omgevingswet, vergunningen APV en Bijzondere Wetten en Erfgoed, waaronder archeologie en monumenten valt. Op dit moment bestaat het team uit een kleine vaste kern en een flexibele schil. In 2024 wordt het team verder opgebouwd en zetten we verder in op het uitbreiden van de vaste kern. Daarbij wordt - naast de functiegerelateerde competenties - uitgegaan van de volgende vier kernwaarden: Toewijding, Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Deskundigheid die leidend zijn in ons dagelijks handelen.  

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer JK2402.   De sluitingsdatum is in principe 15 juni 2024, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactie termijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactie termijn nog langer door.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Tanja Ruhnke, telefoonnummer 14 070.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.