Raadsadviseur Communicatie en Participatie

Solliciteer nu

Raadsadviseur Communicatie en Participatie

Is communicatie jouw vak? Heb je kennis van de overheid en belangstelling voor democratie? Ben jij een betrokken collega die met plezier werkt? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Communiceren met hart voor de lokale democratie! Je zorgt voor de externe en interne communicatie namens de gemeenteraad. Je adviseert de raad hierover en bent sparringpartner voor je collega’s van de griffie. Verder verzorg je de redactie en uitvoering van de communicatiemiddelen, zoals artikelen in de huis-aan-huis krant, de gemeentelijke website, social media, persberichten en het intranet van de gemeenteraad. Je kunt wensen van de raad en nieuwe ontwikkelingen in het communicatie vak vertalen naar de communicatie voor de gemeenteraad. Ook zorg je voor de beeldvormende sessies van de raad. Tijdens deze bijeenkomsten, onderdeel van het vergaderproces van de raad, verzamelen de raadsleden informatie over een onderwerp. Bijvoorbeeld door een presentatie of een rondetafelgesprek waar ook inwoners en andere betrokkenen welkom zijn om mee te praten. Je weet wat er speelt in de raad en draagt zelf onderwerpen aan. Verder behoren projecten tot je takenpakket. Dit zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse projecten voor scholen om kinderen bekend te maken met democratie, het ontvangen van inwoners als Gast van de Raad en ook projecten rondom de gemeenteraadsverkiezingen en de introductie voor de nieuwe raad. Waar nodig ben je bereid ook andere voorkomende werkzaamheden op de griffie te doen. Het is een nieuwe functie voor de griffie, er is dus ruimte om deze functie verder vorm te geven. 

Wie ben jij?

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Verder kun je je werk als Raadsadviseur Communicatie en Participatie goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Jij bent een ervaren communicatieadviseur;

➡️ Je hebt een sterk gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;

➡️ Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur richting communicatie;

➡️ Je bent digitaal vaardig en je hebt een goede beheersing van Microsoft Office;

➡️ Je bent bereid om in de avonduren te werken (voornamelijk dinsdagavonden).

Ons aanbod

✅ Veel ruimte in je functie

✅ Échte invloed op maatschappelijk niveau

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅ Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 per week.
  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met (indicatief) functieschaal 10. Dit betreft een nieuwe functie die nog definitief vastgesteld moet worden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
  • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.
  • Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op Aan de slag voor Rijswijk, ook onze collega’s vertellen je er graag over.

Jouw team

De gemeenteraad van Rijswijk bestaat uit 31 raadsleden, verdeeld over 10 fracties. Als raadsgriffie ondersteunen en adviseren we de gemeenteraad, zodat hij optimaal kan functioneren. We adviseren de raad, raadsfracties en raadsleden. We zijn aanspreekpunt voor het college en de ambtelijke organisatie over de werkwijze en besluitvorming van de gemeenteraad. De inwoners kunnen bij ons terecht voor vragen over of aan de raad. De raadsgriffie van de gemeente Rijswijk bestaat uit een griffier, een office manager en drie raadsadviseurs waarvan één zich bezig houdt met communicatie en participatie. We zijn een klein team en we werken hard, met bevlogenheid voor onze lokale democratie. We hebben aandacht voor elkaar en we doen ons werk met plezier.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 1 december 2023 via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer SB2359. De selectiegesprekken vinden plaats op 4 december 2023.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar John Massaar (Griffier) of Manuella Tittse (Raadsadviseur), beiden bereikbaar via telefoonnummer 14 070 optie 4.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.