Manager Beleid Sociaal Domein

Solliciteer nu

Manager Beleid Sociaal Domein

"Je krijgt een dynamische en verantwoordelijke rol waarbij je sturing geeft aan een enthousiast team van beleidsadviseurs"

Wat ga je doen?

Als Manager Beleid Sociaal Domein stuur jij een enthousiast team van beleidsadviseurs aan. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing op inhoudelijk en persoonlijk vlak. Daarnaast stuur je aan op hoofdlijnen. Bijvoorbeeld duidelijkheid geven over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden binnen jouw team. Dit is van belang omdat werkprocessen en opgaven steeds meer cluster overstijgend zijn en nauw samenhangen met andere disciplines binnen en buiten het Sociaal Domein.

In het managementteam Sociaal Domein ben je een belangrijke speler om gezamenlijk overwogen keuzes te maken. Je draagt actief bij in het ontwikkelen, implementeren en evalueren van ons beleid op het gebied van sociale opgaven. Onderwerpen als welzijn, armoede & schulden, preventie van 0-100 jaar, participatie & werk, wonen en zorg en de ontwikkelingen in de jeugdzorg spreken je aan. Je werkt nauw samen om de effectiviteit van het beleid te borgen en synergie te creëren. Dit doe je met interne belanghebbenden, zoals de bestuurders en het managementteam.

Als Manager heb je aandacht voor de organisatorische kant met betrekking tot de begrotingscyclus, personeel, informatie en monitoring. Je hebt vertrouwen in de professionaliteit van de medewerkers en geeft hen ruimte, waar nodig voer jij de regie. Je bent toegankelijk en inspireert. daarnaast weet je prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Jij kunt mensen meekrijgen, ondanks de diverse samenstelling van het team. Inhoudelijk sparren over verschillende onderwerpen, daar weet iedereen jou voor te vinden.

Je kunt je uitstekend bewegen in het krachtenveld ambtelijke organisatie, politiek en samenleving. Naast het volgen van ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein heb je affiniteit met de onderliggende beleidsterreinen. Je kunt goed omgaan met ambtelijke opdrachtgevers en externe leveranciers. Ook ben je bestuurlijk sensitief. Jij bewaart de rust in onverwachte situaties, zowel richting bestuur als richting de medewerkers. 

Wie ben jij?

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Verder kun je je werk als Manager Beleid Sociaal Domein goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Minimaal een afgeronde hbo-opleiding en/of een wo-opleiding
➡️ Werkervaring in een beleidsrol, bij voorkeur in het Sociaal Domein
➡️ Pre: leidinggevende ervaring

Ons aanbod

✅ Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een leuk en kundig team
✅ Échte invloed op maatschappelijk niveau
✅ Samenwerken in een enthousiast en managementteam met ambities
✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken
✅ Een warme informele werksfeer waarbij de lijnen nog kort zijn


Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.
  • Bruto maandsalaris van maximaal € 6.470,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 12.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
  • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.

Jouw team

Onze organisatie bestaat uit ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. Naast het Maatschappelijk domein, Ruimtelijk domein en domein Bedrijfsvoering kom jij te werken in het Sociaal Domein.

Het Sociaal Domein bestaat uit de drie uitvoerende teams: Inkomen en Participatie, Werk en Schuldhulpverlening en Jeugd en Maatschappelijke ondersteuning. Hiernaast is er een Team Bedrijfsvoering Sociaal Domein en dus het team Beleid Sociaal Domein. Ieder team heeft zijn eigen manager en is met coördinatoren en teamleiders goed toegerust. Samen met de andere managers in het Sociaal Domein vorm je het Managementteam Sociaal Domein.

Het team beleid is afgelopen jaar ook opnieuw ingericht en kenmerkt zich in een club met ervaren beleidsadviseurs en programmamanagers in combinatie met een groep adviseurs die zich volop aan het ontwikkelen zijn. De teamleden zijn onderverdeeld in clusters. Elk cluster vormt een groep beleidsadviseurs van wie de beleidsterreinen elkaar nauw raken. Het team is wendbaar, er zijn veel kansen en er is aandacht is voor leren en ontwikkelen.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 2 oktober via de sollicitatiebutton (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer SB2348.

Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door. Gesprekken worden gevoerd lopende het wervingsproces in onderlinge afstemming met kandidaten.

Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure. De VOG en het inleveren van een meldingsformulier Financiële Belangen zijn ook voorwaarden voor plaatsing op de functie voor interne kandidaten van de gemeente Rijswijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar de Domeinmanager Sociaal Domein Gertjan Willems, 14070

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.