Inspecteur Bouw & Woningtoezicht

Solliciteer nu

Inspecteur Bouw & Woningtoezicht

"Jij inspecteert of de woon situaties volgens wetgeving verlopen en stelt rapportages op van jouw bevindingen."

Wat ga je doen?

Als Inspecteur Bouw en Woningtoezicht handhaaf jij volgens de wetgeving die betrekking heeft tot wonen (Omgevingswet, Wet goed verhuurder schap en de Wonen wet). Dit houdt in dat jij naast een toezichthoudende rol ook bij huisbezoeken en handhavingstrajecten aanwezig zal zijn. Denk hierbij aan situaties zoals woonfraude, onderverhuur, splitsen van woningen zonder vergunning en verbouwingen zonder vergunning. Deze situaties hebben betrekking op bestaande bouw, nieuwbouw en leegstaande gebouwen. Indien de situatie niet volgens de regelgeving gaat stel jij een proces verbaal en een rapportage op met jouw bevindingen en zet je indien nodig een bestuursdwang in gang. In deze functie maak jij deel  uit van de Rijswijkse Pandbrigade. De Rijswijkse Pandbrigade heeft  als doel het opsporen, voorkomen en bestrijden van misstanden met betrekking tot oneigenlijk gebruik van woningen en panden en (woon)overlast.

Naast deze taken informeer en geef je voorlichting aan inwoners en bedrijven op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht en de correcte naleving van de verstrekte vergunningen. Binnen deze functie krijg je te maken met piketdiensten, voor deze (werk)uren ontvang je uiteraard een vergoeding. Incidenteel is het nodig om ook in de avonden/weekenden werkzaamheden te verrichten.

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Inspecteur Bouw & Woningtoezicht goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

 

➡️          Je beschikt over minimaal MBO4 werk- en denkniveau;

➡️          Je bent in het bezit van een diploma ABW-1 of bent bereid deze te behalen;

➡️          Je hebt enige relevante werkervaring;

➡️          Je bent in het bezit van een rijbewijs B;

➡️          Kennis van relevante wetgeving is een pre.


Ons aanbod

✅       Veel ruimte in je functie

✅       Échte invloed op maatschappelijk niveau

✅       Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅       Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅       Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,00  (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 9.

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

  • Een iPhone en een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Je komt te werken binnen het domein Maatschappelijke Ontwikkeling in het team Veiligheid, Inspectie & Handhaving: Het team van 36 collega’s is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar ook toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte en soms (bijzondere situaties) achter de voordeur. Het is een kerntaak van de gemeente om de veiligheid van de Rijswijkse burgers en de belangen van de lokale samenleving zo goed mogelijk te waarborgen. Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen , dat de gemeente haar verantwoordelijkheid voor toezicht en handhaving neemt en erop toeziet dat de regels worden nageleefd, om zo te komen tot vermindering van milieu-, gezondheids- en veiligheidsrisico’s en de kwaliteit van de woon- en leefomgeving wordt bewaakt. Het kernteam van de Rijswijkse Pandbrigade bestaat uit de volgende leden: Inspecteur APV en bijzondere wetten (Boa), 2 regisseurs Pandbrigade, een handhavingsjurist, een Juridisch beleidsondersteuner en jij als inspecteur bouw en woningtoezicht. Daarnaast sluiten, waar nodig, ook andere interne en of externe collega’s aan. 

De directe collega’s waar jij mee te maken krijgt bestaat uit 2 Senior Inspecteur Bouw & Woningtoezichthouders en 1 Inspecteur Bouw & Woningtoezicht. Jij zal in jouw functie deze collega’s ondersteunen indien nodig, maar bent de enige inspecteur aangesloten bij de Pandbrigade.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen bijna 60.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenvoorRijswijk.nl.

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil jij aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ2404. De sluitingsdatum is in principe 29 april 2024, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door.

Meer informatie

Voor informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Anice Hagui en voor meer inhoudelijke vragen kun je bellen naar de heer Robert Pilk of Oussama El Mhamdi via telefoonnummer 14 070

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.