Inspecteur Bouw en Woningtoezicht

Solliciteer nu

Inspecteur Bouw en Woningtoezicht

Jij wordt één van de steunpilaren van de Rijswijkse pandbrigade en wij kunnen wij met een gerust hart de Rijswijkse Bouw- en Woningvraagstukken aan jou overlaten.

Wat ga je doen?

Je bent straks één van de (steun)pilaren binnen onze Rijswijkse pandbrigade. Je krijgt de mogelijkheid om als inspecteur ook bij huisbezoeken en of handhavingstrajecten aanwezig te zijn. Naast je reguliere toezichthoudende taak als inspecteur bouw- en woningtoezicht heb je dus qua afwisseling ook een belangrijke, handhavende, rol als lid van onze pandbrigade. Jij en je collega’s houden toezicht op de naleving van omgevingsvergunningen, in het bijzonder voor de activiteiten bouwen, slopen en het uitvoeren van werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan. Daarbij toets je of aan de bestaande geldige wet- en regelgeving wordt voldaan. Je informeert en geeft voorlichting aan inwoners en bedrijven op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht en de correcte naleving van de verstrekte vergunningen. Je spoort overtredingen op en maakt zo nodig proces verbaal, stelt rapporten van bevindingen op en zet zo nodig bestuursdwang in gang. Je doet dat door initiatief te tonen, meldingen af te handelen en daarin prioriteiten te stellen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het handhaafbeleid en de handhaafverordeningen en opgaven-overstijgende vraagstukken en vertaal je managementbesluiten naar acties binnen jouw werkveld.

Wat is het doel van onze Rijswijkse Pandbrigade?

De Rijswijkse Pandbrigade heeft als doel het opsporen, voorkomen en bestrijden van misstanden met betrekking tot oneigenlijk gebruik van woningen en panden en (woon)overlast.

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht) goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Je beschikt minimaal over Mbo4 werk- en denkniveau;

➡️ Je bent in het bezit van een diploma ABW-1 of bent bereid deze te behalen;

➡️ Je hebt enige relevante werkervaring;

➡️ Je bent bereid om ’s avonds en in weekenden te werken (piketdienst) en in het bezig van rijbewijs B;

➡️ Kennis van relevante wetgeving is een pré. 

Ons aanbod

✅ Veel ruimte in je functie

✅ Échte invloed op maatschappelijk niveau

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅ Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.
  • Bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 9.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
  • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.
  • Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op Aan de slag voor Rijswijk, ook onze collega’s vertellen je er graag over.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 5 domeinen voor Rijswijk. Je komt te werken binnen het domein Maatschappelijke Ontwikkeling in het team Veiligheid, Inspectie & Handhaving: Het team van 36 collega’s is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar ook voor toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte en soms (bijzondere situaties) achter de voordeur. Het is een kerntaak van de gemeente om de veiligheid van de Rijswijkse burgers en de belangen van de lokale samenleving zo goed mogelijk te waarborgen. Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen en moeten weten dat de gemeente haar verantwoordelijkheid voor toezicht en handhaving neemt en erop toeziet dat de regels worden nageleefd. Dit om te komen tot vermindering van milieu-, gezondheids- en veiligheidsrisico’s en het bewaken van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving.

Het kernteam van de Rijswijkse Pandbrigade bestaat naast jou uit de volgende collega’s; Inspecteur APV en bijzondere wetten (Boa), 2 regisseurs Pandbrigade, een handhavingsjurist, een Juridisch beleidsondersteuner. Daarnaast sluiten, waar nodig, ook andere interne en of externe collega’s aan.  

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 30 juni via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ2351.

Meer informatie

Voor informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Anice Hagui en voor meer inhoudelijke vragen kun je bellen naar de heer Robert Pilk of Oussama El Mhamdi via telefoonnummer 14 070

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.