Consulent Toegang Jeugd

Solliciteer nu

Consulent Toegang Jeugd

 Geef met jouw talent de toekomst van de jeugd een zetje in de juiste richting!

Wat ga je doen?

Als consulent Toegang Jeugd ben je het eerste aanspreekpunt voor inwoners, professionals en andere betrokkenen die ondersteuningsvragen hebben op het gebied van jeugd en maatschappelijke ondersteuning. Je bent verantwoordelijk voor het bieden van informatie over de ondersteuning die de gemeente Rijswijk biedt, het maken van een eerste brede weging van de ondersteuningsbehoefte en waar nodig ondersteun je de inwoners in korte begeleidingstrajecten. Je hebt ervaring in het achterhalen van de vraag achter de vraag en kan hoofdzaken goed scheiden van bijzaken. Je vindt het leuk om aan te sluiten bij overleggen van partners voor consult en advies. Hierbij werk je nauw samen met onze partners uit het preventieve veld op kortdurende, enkelvoudige ondersteuningsvragen. Daarnaast vind je het bijdragen aan verdere ontwikkeling van de samenwerking binnen de afdeling Jeugd & Maatschappelijke Ondersteuning een mooie kans om de dienstverlening aan de inwoners te optimaliseren.    

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Consulent Toegang Jeugd goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Je beschikt over aantoonbaar Hbo werk- en denkniveau;

➡️ Minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen het sociaal domein;

➡️ Je hebt kennis van de Jeugdwet, WLZ en WMO;

➡️ Je bent SKJ geregistreerd.

Ons aanbod

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅ Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 32 uur per week.

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,00  (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 9.

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

  • Een iPhone en een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 5 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team jeugd, (JMO) met ongeveer 30 collega's. Met elkaar zorg je voor de ondersteuning aan de Rijswijkse inwoners die een vraag hebben op het gebied van de Jeugdwet, WLZ, WMO en de Participatiewet. Daarbij betrekken we ook partners van buiten de gemeentelijke organisatie (cliënten, professionals, aanbieders en maatschappelijke organisaties). Het doel is dat inwoners zoveel mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij en dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. We zien dat er steeds meer verbanden zijn tussen werk, inkomen, zorg, jeugd, onderwijs en gezondheid, maar ook tussen sociaal domein en andere gemeentelijke domeinen en beleidsterreinen. Het verbinden van de werkvelden en samenwerken met partners biedt kansen en oplossingen voor beter bereikbare zorg en ondersteuning in Rijswijk binnen de daarvoor beschikbare budgetten. Het maken van verbindingen binnen en buiten het domein is dan ook onze belangrijkste doelstelling. Vanuit de gedachte 1 gezin 1 plan ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de gehele afhandeling rondom de vragen en meldingen van de inwoners van Rijswijk met betrekking tot aanvragen voor Jeugdhulp.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer SB2416. De sluitingsdatum is in principe 23 mei 2024, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door. De selectiegesprekken vinden plaats op 28 mei 2024.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Lucia van der Voordt, telefoonnummer 14 070.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.