Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein

Solliciteer nu

Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein

"Jij denkt mee aan de ontwikkelingen, stelt communicatieplannen op en maakt deze voor eenieder begrijpelijk!"

Wat ga je doen?

Als Communicatieadviseur begin je de dag met een dagstart. Hier komen alle collega's van het Team Communicatie en Participatie bij elkaar,bespreken de lopende zaken en delen eventuele nieuwe ontwikkelingen. Later op de ochtend staat bijvoorbeeld een overleg gepland met de collega's van het Team Mobiliteit en Parkeren om informatie uit te wisselen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen.

Gedurende de week richt jij je op verschillende werkzaamheden. Dit omvat onder andere het ontwikkelen van strategieën om inwoners en ondernemers te betrekken bij de planning en implementatie van projecten in grote gebiedsontwikkelingen. Daarnaast ben je bezig met het maken van content voor onze (online) kanalen, schakel je met de woordvoerders en zet jij beleidsdoelstelling om tot communicatieacties met een duidelijke kernboodschap. Deze acties zijn gericht de onderwerpen zoals bouwen, wonen, bereikbaarheid & mobiliteit, en de inrichting en het onderhouden van het openbaar gebied.

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ HBO werk- en denkniveau;

➡️ Bij voorkeur een afgeronde HBO bachelor opleiding op het gebied van Communicatie;

➡️ Je hebt ruime ervaring met het zelfstandig uitvoeren van adviestrajecten, het liefst binnen een gemeente;

➡️ Je bent creatief, ondernemend en zowel gericht op samenwerking als op resultaat;

➡️ Je schrijft makkelijk: heldere teksten en doelgroepgericht schrijven zijn voor jou een vanzelfsprekendheid 


Ons aanbod

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie;

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken;

✅ Een warme informele werksfeer.

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

• Een uitdagende functie voor 36 uur per week.

• Bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 10.

• Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

• De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

• Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

• Een iPhone en een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Communicatie en Participatie. Dit team bestaat uit woordvoerders, communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers, kabinetsmedewerkers en gebiedsregisseurs. Jouw werkveld bevindt zich binnen het domein Ruimte. Daarbinnen vallen meerdere teams die zich bezighouden met bouwen, wonen, bereikbaarheid en mobiliteit en de inrichting en het onderhoud van het openbaar gebied. Ook de grote gebiedsontwikkelingen zoals Bogaard Stadscentrum vallen binnen het domein Ruimte.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen bijna 60.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenvoorRijswijk.nl.

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil jij aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer JK2407. De sluitingsdatum is in principe 14 maart 2024, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door. 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar de gemeente via telefoonnummer 14 070. Vraag hier naar teammanager Anita Kauderer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.