Business Controller

Solliciteer nu

Business Controller

Jij zorgt ervoor dat we als ruimtelijk domein financieel ‘in control’ zijn.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als tweede business controller in het ruimtelijk domein. Je komt terecht in een dynamische omgeving waar de vraag naar professionele ondersteuning van het management is toegenomen. Vanuit deze behoefte kijk jij dan ook niet alleen naar de financiële cijfers, maar ga je ook informatie verzamelen over andere kritische factoren en geef je daar advies over.

Door jouw adviezen is het management beter in staat om te sturen op een gezonde balans tussen de gemeentelijke ambities en de beschikbare middelen. De control functie wordt steeds meer gericht op de toekomst, zonder daarbij het afleggen van verantwoording over het verleden uit het oog te verliezen.

Je fungeert als een volwaardige sparringpartner voor de teammanagers en de domeinmanager. Je geeft financieel strategische adviezen en stelt operationele en financiële rapportages op (bijvoorbeeld businesscases, managementrapportages, meerjarenplanningen en kostprijsberekeningen) en vertaalt strategische doelstellingen in duidelijke prestatie-indicatoren. Verder coördineer je de planning- en control cyclus (begroting, halfjaarrapportages en jaarrekening) binnen het ruimtelijk domein. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat financiële processen goed werken en dat iedereen weet wat zijn of haar rol is. 

Wie ben jij?

Jij bent analytisch sterk en hebt probleemoplossend vermogen. Je bent overtuigend en schakelt gemakkelijk tussen politiek, bestuur, management en medewerkers. Verder kun je je werk als business controller goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️Je hebt een Bachelor- of Masteropleiding in financiële richting afgerond

➡️Je hebt ten minste 3 jaar (relevante) werkervaring

➡️Je hebt ervaring met strategische advisering

Ons aanbod

✅ Veel ruimte in je functie

✅ Échte invloed op maatschappelijk niveau

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅ Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

• Een uitdagende functie voor 36 per week.

• Bruto maandsalaris van maximaal € 6.096,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 11A.

• Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

• De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

• Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

• Een iPhone én een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Staf domein ruimtelijke ontwikkelingen. De collega’s binnen dit team worden direct aangestuurd door de domeinmanager. Binnen dit team is al een business controller werkzaam. Jullie ondersteunen gezamenlijk de domeinmanager en de teammanagers binnen dit domein. Periodiek heb je ook overleg met de concerncontroller, Financiën en de business controllers van de andere domeinen. 

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton (hier kun je naast je CV ook een video uploaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ2341.

De sluitingsdatum is in principe 3 december 2023, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactie termijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactie termijn nog langer door.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Gerda van den Akker, telefoonnummer 14 070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.