Aan de slag voor Rijswijk

Solliciteer nu

Aan de slag voor Rijswijk

Rijswijk groeit en bloeit

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een veelzijdige stad in een dynamische regio die altijd in beweging is. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Samen bouwen we aan een inclusieve stad waar ruim 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen.

Kortom: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’, dat is onze missie. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. 

Maak het verschil

Wij zijn een toegankelijke organisatie met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. We hebben een prettige en informele werksfeer waarin collega’s uit verschillende delen van de organisatie elkaar gemakkelijk weten te vinden. In Rijswijk kun je écht een verschil maken en is jouw werk goed zichtbaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten! 

Alle ruimte om te leren en te groeien

In Rijswijk werken we samen aan onze professionele ontwikkeling en dat doen we met plezier. Dat vind je terug in ons diverse leeraanbod. Soms volg je een online of fysieke workshop, training of seminar, dan weer speel je een interactief spel. Ook ondersteunen wij ‘learning on the job’ met een buddy-systeem. Het bekijken van video’s en lezen van artikelen is tevens onderdeel van hoe je kunt leren. Rijswijk heeft haar eigen Rijswijk Academie, waar je terecht kunt voor je persoonlijke ontwikkeling.

Als lerende organisatie vinden wij het belangrijk dat iedereen binnen onze organisatie zich ontwikkelt, zodat we ons op de best mogelijke manier voor Rijswijk kunnen inzetten; onze verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk.

Ook is de gemeente Rijswijk lid van Werken in Haaglanden , een samenwerkingsverband op het gebied van arbeidsmarkt, loopbaan en ontwikkeling tussen verschillende overheidsorganisaties in de regio Haaglanden. Via Werken in Haaglanden kun je diverse workshops volgen. Om eens te sparren over je loopbaan, kun je terecht bij de regionale HR-coaches en een virtueel loopbaancentrum. En wil je in de toekomst je talenten elders inzetten maar wil je wel in de buurt van Rijswijk blijven? Dan kun je via Werken in Haaglanden intern solliciteren op interne vacatures van alle deelnemende overheidsorganisaties. 

Een passende beloning

Uiteraard ontvang je een passende beloning voor jouw waardevolle werk. Gemeenten hebben een collectieve arbeidsovereenkomst (de cao Gemeenten). Naast salaris ontvang je ook een vrij besteedbaar Individueel Keuzebudget. Dit budget kun je aan verschillende doelen besteden, zoals extra inkomen, extra verlofuren of de aanschaf van een fiets. Jij maakt zelf de keuze hoe en wanneer je jouw Individueel Keuzebudget wilt besteden!

Flexwerken in balans

Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Veel functies bieden de mogelijkheid om werktijden flexibel in te richten en/of parttime te werken. Naast je reguliere werktijd kun je wekelijks extra uren werken, waarmee je compensatieverlof opbouwt. Ook is het in veel functies mogelijk om te flexwerken. Daarvoor hebben we een digitale werkplek, waarmee je thuis, in de trein of op kantoor kunt inloggen. Om je werk goed te kunnen doen krijg je een iPhone én een iPad of (mini)laptop in bruikleen.

Bovendien vinden we het belangrijk dat je op een gezonde, veilige en plezierige manier je werk kunt doen. Jaarlijks kun je jouw vitaliteitsbudget inzetten voor activiteiten en/of de hulpmiddelen die een bijdrage leveren aan jouw vitaliteit.

Je voelt je snel thuis in Rijswijk

Binnen de gemeente Rijswijk stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij geloven namelijk dat juist de dingen die ons van elkaar onderscheiden kansen bieden om van elkaar te leren en te groeien als organisatie. Kortom, wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in Rijswijk. Wanneer je bij ons komt werken, maak je via een voor jou opgesteld introductieprogramma op interactieve wijze kennis met het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Tijdens een rondleiding door Rijswijk kom je daarnaast meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van de stad. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk!

Sollicitatieprocedure

Omdat het fijn is om te weten waar je aan toe bent en wat je mag verwachten, lees je hier meer informatie over onze sollicitatieprocedure. We maken een zorgvuldige selectie van alle binnengekomen sollicitaties en je hoort zo snel mogelijk of je op basis van de briefselectie wordt uitgenodigd voor een gesprek, afgewezen bent of dat jouw sollicitatie nog even wordt bewaard. Omdat wij zoveel mogelijk thuiswerken is het sollicitatieproces aangepast. Zo verloopt onze eerste kennismaking via videobellen. Vooraf ontvang je uitleg over hoe dit werkt. Is er na het doorlopen van het sollicitatieproces een match en ga jij aan de slag voor Rijswijk? Dan volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Iedereen die bij de gemeente Rijswijk komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Wij vragen de VOG voor jou aan.

Nieuws en vacatures in Rijswijk en in de regio Haaglanden

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe vacatures bij de gemeente Rijswijk? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Twitter. Wil je op de hoogte blijven van vacatures bij gemeenten in de regio Haaglanden? Ga dan naar www.werkeninhaaglanden.nl. Op deze website kun je een job alert aanmaken zodat je per e-mail op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste vacatures in Rijswijk en de regio.

Zoek je leuk werk dat bij jou past, maar lukt dit al een tijdje niet? Heb je een uitkering, een beperking of vind je het lastig om te solliciteren? Het Werkgevers Servicepunt (WSP) ondersteunt Rijswijkers zonder werk. Dit doen we met stap voor stap begeleiding naar betaald werk. Kijk voor meer informatie op www.wsprijswijk.nl.  

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Over Rijswijk? Dan horen we graag van je!